Tilbake til alle arrangementer

Middelalderens kjøkken – middag og foredrag

Velkommen til en spennende kveld på Hageseter Turisthytte!

Marianne Vedeler er professor i arkeologi ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. De siste årene har hun ledet et stort forskningsprosjekt på middelalderens matkultur, og i 2023 utga hun kokeboken "Middelalderens kjøkken".

Denne kvelden holder Marianne foredrag om mat i middelalderen og nistemat og vandringer i fjellet i middelalderen. Underveis i foredraget blir det servert retter som avspeiler hva som er funnet på Vehl-Hjerkinn og som forteller litt om de nye trendene som kom i middelalderen. Maten er tilberedt at kokken på Hageseter, Guri.

Det blir servert 4 retter, i tillegg til en venterett basert på Fjellkvann.

  • Havrelefserull med reinsdyrlår, rømme og grønn saus.

  • Tørket og saltet torsk i vin.

  • "Stinne strå" - stekte ostefingre i deig.

  • Middelaldersk mandelpai

Forrige
Forrige
7. august

PREMIERE: Spelet om Kong Eystein av Dovrefjell

Neste
Neste
8. august

Konsertforestilling - Juni Dahr