Velkommen til en spennende kveld på Hageseter Turisthytte!
Marianne Vedeler er professor i arkeologi ved Kulturhistorisk museum, Universitetet i Oslo. De siste årene har hun ledet et stort forskningsprosjekt på middelalderens matkultur, og i 2023 utga hun kokeboken "Middelalderens kjøkken".
Denne kvelden holder Marianne foredrag om mat i middelalderen og nistemat og vandringer i fjellet i middelalderen. Underveis i foredraget blir det servert retter som avspeiler hva som er funnet på Vehl-Hjerkinn og som forteller litt om de nye trendene som kom i middelalderen. Maten er tilberedt at kokken på Hageseter, Guri.
Det blir servert 4 retter, i tillegg til en venterett basert på Fjellkvann.
Havrelefserull med reinsdyrlår, rømme og grønn saus.
Tørket og saltet torsk i vin.
"Stinne strå" - stekte ostefingre i deig.
Middelaldersk mandelpai